4050.jpg

Palmetto Crt,
Gold Coast.

Keen to get Dave Franklin on board again in their second project, the owners of this jaw-dropping property on the Gold Coast sought out Dave's expertise to provide a clever design solution for a corner block that created distinct zones and captured the waterfront.

The Brief.

  • Develop a clever and innovative design solution for a corner site with an off-centred court entry that maximises the space with standout zones.

  • Create a "wow factor" entry.

  • Design and build a swimming pool that takes in the water view of the corner block.

  • Incorporate a dedicated entertaining area overlooking the water.

  • Establish an oasis for the whole family to enjoy.

Our Design.

  • Turning a site constraint into a design feature, the result of Dave's design is a dynamic landscape incorporating an alfresco entertaining area, a sunken sitting area, a lawn area with an inground trampoline and a large L-shaped pool which wraps around the corner.

  • Cantilevered concrete steps are also cleverly used to delineate design zones, and also complement the height and stacked form seen in the structure of the modern double-story house.

  • A big pond leading to the front door, bridged by a concrete platform reached by ascending cantilevered concrete steps and softened by a lush surrounding of tropical plants.

  • The space is accented at night with up-lighting, creating an impressive front entry.

  • A sense of balance throughout the landscape, with a consistency in the material and plant palettes integrating the front and back spaces.

The Outcome.

  • An incredible design that not only gives owners their "own little oasis", but proudly overcomes the challenges resulting from the shape of a unique corner site.

Gallery.

  • Facebook
  • Instagram

Landscapes.

Swimming Pools.

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 Franklin Group. Proudly created with The Brand Bar